Maiean- Marskmanship Hunter
Podstawowe informacje o nas, aktualnie potrzebnych klasach, jak i formularz rekrutacyjny znaleźć można w przyklejonych topikach.
Istnieje też możliwość złożenia aplikacji poprzez PM, zainteresowanych prosimy o kontakt z Whi, Yenarthine, Djuna lub Ailawiu ingame na serverze Bronzebeard, gdzie ustalimy szczegóły.
Istnieje też możliwość złożenia aplikacji poprzez PM, zainteresowanych prosimy o kontakt z Whi, Yenarthine, Djuna lub Ailawiu ingame na serverze Bronzebeard, gdzie ustalimy szczegóły.
Maiean- Marskmanship Hunter
przez Maiean » 25 lip 2010, 23:44:22
Podstawowe informacje
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=The+Venture+Co&cn=Maiean
Klasa/spec: Marksmanship Hunter
Nazwa postaci: Maiean
Nazwa servera: The Venture Co
Twój wiek: 18
Ewentualne alty: nie będą transferowane w razie czegoś, ale: Helka, Alathena, Amesthia, Isded, Huntermom
Czemu opuściłeś/chcesz opuścić swoją dotychczasową gildię?
(jeśli pozwolicie, skopiuję z mojej aplikacji do innej gildii
Redrum Inc- obecna gildia. To pierwsza gildia, gdzie zasmakowałem prawdziwego zorganizowanego high-end raidowania. Bardzo wiele tam się nauczyłem, zdobyłem bardzo dobry gear oraz... wiele innych! Niestety gildia, istniejąca od wczesnej Vanilli jest obecnie w stanie zastoju, rzekłbym nawet umierającym. Po wymianie połowy "starych" raiderów (dopadło nas masowe "konczenie z WoWem) na dużo triali/ludzi niedoświadczonych sprawiło, że poziom raidowania bardzo się obniżył i na obecną chwilę nie jesteśmy w stanie nawet próbować LK25HC (szczególnie gdy z raidowania odeszli dwaj ubrani z myślą o LK tankowie). Zdecydowałem się nie czekać na Cataclysm i "a może się polepszy" i zacząłem szukać nowej gildii.
Jak często grasz i ile dni w tygodniu byłbyś w stanie rajdować - od 19(invity o 18:50) do 24?
Mogę być online 24/7- wystarczy że jest to zaplanowane. Chociaż czasami też przesiaduję nocami, robiąc achievementy, etc.
Jakie masz doświadczenie rajdowe - we Wracie i przed nim?
Brak doświadczenia pre-TBC i TBC- zacząłem grać w WotLKu:
Naxxramas- clear 25 i 10, Malygos 25 i 10, OS10 i 25.
Ulduar- Algalon 25, Glory of the Ulduar Raider 10 i 25
ToGC- Tribute to Mad Skill 25, Tribute to Insanity 10
ICC- Glory of the Icecrown Raider 10, Lich King 10HC@15% buff, 11/12HC 25man
Twój build/glyphy?
Standardowy 7/57/7, hitcap osiągam dzięki 3/3 Focused Aim i draeneiowi w grupie. W razie potrzeby moim drugim buildem może być 7/56/8, przygotowany na walkę z Lich Kingiem (do łatwiejszego niszczenia orbów podczas transition phase), aczkolwiek z 30% buffem nie sądzę aby to było AŻ TAK wymagane.
Jaki offspec preferujesz? Jak z doswiadczeniem w graniu nim i gearem(moze byc cala lista)? Poza podstawową specką PvE mogę posiadać "sytuacyjną" speckę PvP lub "zmodyfikowaną" pod dany encounter. Wszystko dla lepszy osiągów.
Jakich używasz modów?
DBM/Bartender+ButtonFacade/Quartz/Bagnon/Chatter/Power Auras/Shadowed Unit Frames/Critline/Omen/inne, o których zapomniałem
Z jakich narzędzi/for korzystasz na codzień, by wycisnąć maksimum ze swojej postaci?
Spreadsheety: femaledwarf.com i Shandara's oraz oczywiście ElitistJerks. No i oczywiście guild chat
Czy może polecić cię ktoś z obecnych gildiowiczów PF?
Nie.
Ew. dodatkowe informacje mile widziane. Zwykły copy&paste nie robi zbyt dobrego pierwszego wrażenia.
Screenshot mojego UI- http://img814.imageshack.us/img814/3180 ... 004926.jpg
World of Logs mojej gildii http://www.worldoflogs.com/guilds/32316/
Lista keybindów:
oszczególne bary są wyświetlane po najechaniu myszką, więc oto lista keybindów:
1- Hunter's Mark
2- Aimed Shot
3- Chimera Shot
4/Scroll myszki - Steady Shot
5- Serpent Sting
6- Kill Shot
alt+1 Readiness
alt+2 Explosive Trap
alt+3 Frost Trap
alt+4 Multi-shot
` - Rapid Fire
Shift+1 - Mouseover set focus (tylko do focusowania Shamblerów na LK)
F1- Aspect of the Dragonhawk/Viper
F2- Feign Death
F3- Disengage
F4- Volley lub Tranquilizing Shot (tylko na LK)
Q- Misdirect Focus
E- Arcane Shot/drugi Misdirect
T- /cancelaura Deterrence /cast Deterrence
Pecet: Intel Core Duo E7200 2,54 GHz
2GB RAM
GeForce 8600GT
Połączenie internetowe: Połączenie typu ADSL, na łączach TP, firma Multimo.
Jeśli potrzebujecie jeszcze jakichś informacji, proszę pisać!
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=The+Venture+Co&cn=Maiean
Klasa/spec: Marksmanship Hunter
Nazwa postaci: Maiean
Nazwa servera: The Venture Co
Twój wiek: 18
Ewentualne alty: nie będą transferowane w razie czegoś, ale: Helka, Alathena, Amesthia, Isded, Huntermom
Czemu opuściłeś/chcesz opuścić swoją dotychczasową gildię?
(jeśli pozwolicie, skopiuję z mojej aplikacji do innej gildii
Jak często grasz i ile dni w tygodniu byłbyś w stanie rajdować - od 19(invity o 18:50) do 24?
Mogę być online 24/7- wystarczy że jest to zaplanowane. Chociaż czasami też przesiaduję nocami, robiąc achievementy, etc.
Jakie masz doświadczenie rajdowe - we Wracie i przed nim?
Brak doświadczenia pre-TBC i TBC- zacząłem grać w WotLKu:
Naxxramas- clear 25 i 10, Malygos 25 i 10, OS10 i 25.
Ulduar- Algalon 25, Glory of the Ulduar Raider 10 i 25
ToGC- Tribute to Mad Skill 25, Tribute to Insanity 10
ICC- Glory of the Icecrown Raider 10, Lich King 10HC@15% buff, 11/12HC 25man
Twój build/glyphy?
Standardowy 7/57/7, hitcap osiągam dzięki 3/3 Focused Aim i draeneiowi w grupie. W razie potrzeby moim drugim buildem może być 7/56/8, przygotowany na walkę z Lich Kingiem (do łatwiejszego niszczenia orbów podczas transition phase), aczkolwiek z 30% buffem nie sądzę aby to było AŻ TAK wymagane.
Jaki offspec preferujesz? Jak z doswiadczeniem w graniu nim i gearem(moze byc cala lista)? Poza podstawową specką PvE mogę posiadać "sytuacyjną" speckę PvP lub "zmodyfikowaną" pod dany encounter. Wszystko dla lepszy osiągów.
Jakich używasz modów?
DBM/Bartender+ButtonFacade/Quartz/Bagnon/Chatter/Power Auras/Shadowed Unit Frames/Critline/Omen/inne, o których zapomniałem
Z jakich narzędzi/for korzystasz na codzień, by wycisnąć maksimum ze swojej postaci?
Spreadsheety: femaledwarf.com i Shandara's oraz oczywiście ElitistJerks. No i oczywiście guild chat
Czy może polecić cię ktoś z obecnych gildiowiczów PF?
Nie.
Ew. dodatkowe informacje mile widziane. Zwykły copy&paste nie robi zbyt dobrego pierwszego wrażenia.
Screenshot mojego UI- http://img814.imageshack.us/img814/3180 ... 004926.jpg
World of Logs mojej gildii http://www.worldoflogs.com/guilds/32316/
Lista keybindów:
oszczególne bary są wyświetlane po najechaniu myszką, więc oto lista keybindów:
1- Hunter's Mark
2- Aimed Shot
3- Chimera Shot
4/Scroll myszki - Steady Shot
5- Serpent Sting
6- Kill Shot
alt+1 Readiness
alt+2 Explosive Trap
alt+3 Frost Trap
alt+4 Multi-shot
` - Rapid Fire
Shift+1 - Mouseover set focus (tylko do focusowania Shamblerów na LK)
F1- Aspect of the Dragonhawk/Viper
F2- Feign Death
F3- Disengage
F4- Volley lub Tranquilizing Shot (tylko na LK)
Q- Misdirect Focus
E- Arcane Shot/drugi Misdirect
T- /cancelaura Deterrence /cast Deterrence
Pecet: Intel Core Duo E7200 2,54 GHz
2GB RAM
GeForce 8600GT
Połączenie internetowe: Połączenie typu ADSL, na łączach TP, firma Multimo.
Jeśli potrzebujecie jeszcze jakichś informacji, proszę pisać!
- Maiean
Re: Maiean- Marskmanship Hunter
przez Laure » 26 lip 2010, 08:56:12
powtarza się w appkach jakoś ostatnio podobne zastrzeżenie, a ciekawi mnie w sumie - dlaczego tak? Z założenia szukasz gildii tylko do rajdowania na zasadzie "loguje sie o 19, wylogowuje sie o 24" a reszte czasu spędzam na innym serwerze, na pozostałych postaciach? Czy lvlup od nowa? Bo jak się z jakichś powodów wylewelowało 5 altów to nagle przełączenie się na spędzanie 100% czasu na jednej postaci raczej średnio kręci, nie?
- Laure
przez Maiean » 26 lip 2010, 13:24:58
Przede wszystkim moje alty nie będą transferowane, bo nie mam 500 złotych na transfer 5 postaci. Niestety. Poza tym...
Alty wylevelowałem z nudów, gram na nich sporadycznie, obecnie praktycznie w ogóle. Nie przywiązuję do nich większej uwagi, jedynym wartościowym altem jest DK, który jest moją maszynką do robienia glyphów. Po transferze wylevelowanie DK do 80 to kwestia... jednego dnia?
I nie, nie zamierzam logować się zbyt często na tamten server.
Myślę, że to właśnie robiłem przez ostatnie parę miesięcy, doszedłem do wniosku że lepiej być mistrzem w jednej postaci niż średnim graczem w 5.
Odpowiadając na Twoje pytanie, nie szukam gildii do logowania się od 19 i logout o 24. Chcę tu... hm... "rozpocząć od nowa".
Alty wylevelowałem z nudów, gram na nich sporadycznie, obecnie praktycznie w ogóle. Nie przywiązuję do nich większej uwagi, jedynym wartościowym altem jest DK, który jest moją maszynką do robienia glyphów. Po transferze wylevelowanie DK do 80 to kwestia... jednego dnia?
I nie, nie zamierzam logować się zbyt często na tamten server.
Laure napisał(a):spędzanie 100% czasu na jednej postaci raczej średnio kręci, nie?
Myślę, że to właśnie robiłem przez ostatnie parę miesięcy, doszedłem do wniosku że lepiej być mistrzem w jednej postaci niż średnim graczem w 5.
Odpowiadając na Twoje pytanie, nie szukam gildii do logowania się od 19 i logout o 24. Chcę tu... hm... "rozpocząć od nowa".
- Maiean
przez Lareth » 26 lip 2010, 13:35:18
Maiean napisał(a):Przede wszystkim moje alty nie będą transferowane, bo nie mam 500 złotych na transfer 5 postaci. Niestety. Poza tym...
Alty wylevelowałem z nudów, gram na nich sporadycznie, obecnie praktycznie w ogóle.
tez kiedys myslalem ze przeniose tylko druida ( poza DK )....ciesz sie ze chociaz frakcji zmieniac w twoim wypadku nie trzeba ;P
ps. RR jak kazda gildia na TVC ma problem duzy w wakacje bo przeciez ten server jest prawie martwy ;P ale rozpasc sie to sie nie rozpadna - juz 4x przetrwali wakacje z podobnymi problemami to teraz tez dadza rade
- Lareth
przez Maiean » 26 lip 2010, 13:42:41
Lareth napisał(a): RR jak kazda gildia na TVC ma problem duzy w wakacje bo przeciez ten server jest prawie martwy ;P ale rozpasc sie to sie nie rozpadna - juz 4x przetrwali wakacje z podobnymi problemami to teraz tez dadza rade
Przeżyć, przeżyją... ale raidowanie już nigdy nie będzie na takim samym poziomie, jak było do tej pory... za dużo osób zostało wymienionych. Przynajmniej moim zdaniem.
- Maiean
przez Maiean » 27 lip 2010, 21:05:23
Iii... sorry za bycie nachalnym, ale co z moją aplikacją? 
- Maiean
przez Iri » 27 lip 2010, 23:40:05
Pewnie sie nie moga zdecydowac ktory Ci odpisze zebys transferowal...
A na powaznie to cierpliwosci pewnie wkrotce dostaniesz odpowiedz.
A na powaznie to cierpliwosci pewnie wkrotce dostaniesz odpowiedz.
Nikt mnie nie lubi i dobrze mi z tym.
-

Iri - Posty: 234
przez whi » 28 lip 2010, 01:39:31
+-, wolimy sie nie spieszyc, gdy w gre wchodza potencjalnie zmarnowane pieniadze/czas na transfer. 
+1!
-

whi - Guild Master
przez Maiean » 28 lip 2010, 02:09:03
Nie ma problemu. To ja jestem trochę niecierpliwy, ponieważ perspektywa kolejnego "nie mamy setupu na LK/Haliona" trochę mnie irytuje.
Nie spieszcie się, wszystko jest w porządku.
Nie spieszcie się, wszystko jest w porządku.
- Maiean
przez Ailawiu » 28 lip 2010, 08:58:20
Mieliśmy pewną sprawę do załatwienia z potencjalną konkurencją hunterową 
Myślę, że możesz xferować.
Plus, setup na Halliona to czasem większy problem niż LK! Wakacje!
Myślę, że możesz xferować.
Plus, setup na Halliona to czasem większy problem niż LK! Wakacje!
The Raid Leader - When you stand in a Twilight Cutter, he dies a little bit inside.
-

Ailawiu - Guild Master