Maiean- Marskmanship Hunter

Podstawowe informacje o nas, aktualnie potrzebnych klasach, jak i formularz rekrutacyjny znaleźć można w przyklejonych topikach.
Istnieje też możliwość złożenia aplikacji poprzez PM, zainteresowanych prosimy o kontakt z Whi, Yenarthine, Djuna lub Ailawiu ingame na serverze Bronzebeard, gdzie ustalimy szczegóły.

Maiean- Marskmanship Hunter

Postprzez Maiean » 25 lip 2010, 23:44:22

Podstawowe informacje
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=The+Venture+Co&cn=Maiean
Klasa/spec: Marksmanship Hunter
Nazwa postaci: Maiean
Nazwa servera: The Venture Co
Twój wiek: 18
Ewentualne alty: nie będą transferowane w razie czegoś, ale: Helka, Alathena, Amesthia, Isded, Huntermom

Czemu opuściłeś/chcesz opuścić swoją dotychczasową gildię?
(jeśli pozwolicie, skopiuję z mojej aplikacji do innej gildii ;) Redrum Inc- obecna gildia. To pierwsza gildia, gdzie zasmakowałem prawdziwego zorganizowanego high-end raidowania. Bardzo wiele tam się nauczyłem, zdobyłem bardzo dobry gear oraz... wiele innych! Niestety gildia, istniejąca od wczesnej Vanilli jest obecnie w stanie zastoju, rzekłbym nawet umierającym. Po wymianie połowy "starych" raiderów (dopadło nas masowe "konczenie z WoWem) na dużo triali/ludzi niedoświadczonych sprawiło, że poziom raidowania bardzo się obniżył i na obecną chwilę nie jesteśmy w stanie nawet próbować LK25HC (szczególnie gdy z raidowania odeszli dwaj ubrani z myślą o LK tankowie). Zdecydowałem się nie czekać na Cataclysm i "a może się polepszy" i zacząłem szukać nowej gildii.

Jak często grasz i ile dni w tygodniu byłbyś w stanie rajdować - od 19(invity o 18:50) do 24?
Mogę być online 24/7- wystarczy że jest to zaplanowane. Chociaż czasami też przesiaduję nocami, robiąc achievementy, etc.

Jakie masz doświadczenie rajdowe - we Wracie i przed nim?
Brak doświadczenia pre-TBC i TBC- zacząłem grać w WotLKu:
Naxxramas- clear 25 i 10, Malygos 25 i 10, OS10 i 25.
Ulduar- Algalon 25, Glory of the Ulduar Raider 10 i 25
ToGC- Tribute to Mad Skill 25, Tribute to Insanity 10
ICC- Glory of the Icecrown Raider 10, Lich King 10HC@15% buff, 11/12HC 25man

Twój build/glyphy?
Standardowy 7/57/7, hitcap osiągam dzięki 3/3 Focused Aim i draeneiowi w grupie. W razie potrzeby moim drugim buildem może być 7/56/8, przygotowany na walkę z Lich Kingiem (do łatwiejszego niszczenia orbów podczas transition phase), aczkolwiek z 30% buffem nie sądzę aby to było AŻ TAK wymagane.

Jaki offspec preferujesz? Jak z doswiadczeniem w graniu nim i gearem(moze byc cala lista)? Poza podstawową specką PvE mogę posiadać "sytuacyjną" speckę PvP lub "zmodyfikowaną" pod dany encounter. Wszystko dla lepszy osiągów.

Jakich używasz modów?

DBM/Bartender+ButtonFacade/Quartz/Bagnon/Chatter/Power Auras/Shadowed Unit Frames/Critline/Omen/inne, o których zapomniałem

Z jakich narzędzi/for korzystasz na codzień, by wycisnąć maksimum ze swojej postaci?
Spreadsheety: femaledwarf.com i Shandara's oraz oczywiście ElitistJerks. No i oczywiście guild chat ;)

Czy może polecić cię ktoś z obecnych gildiowiczów PF?
Nie.

Ew. dodatkowe informacje mile widziane. Zwykły copy&paste nie robi zbyt dobrego pierwszego wrażenia.

Screenshot mojego UI- http://img814.imageshack.us/img814/3180 ... 004926.jpg
World of Logs mojej gildii http://www.worldoflogs.com/guilds/32316/
Lista keybindów:
oszczególne bary są wyświetlane po najechaniu myszką, więc oto lista keybindów:
1- Hunter's Mark
2- Aimed Shot
3- Chimera Shot
4/Scroll myszki - Steady Shot
5- Serpent Sting
6- Kill Shot

alt+1 Readiness
alt+2 Explosive Trap
alt+3 Frost Trap
alt+4 Multi-shot

` - Rapid Fire

Shift+1 - Mouseover set focus (tylko do focusowania Shamblerów na LK)

F1- Aspect of the Dragonhawk/Viper
F2- Feign Death
F3- Disengage
F4- Volley lub Tranquilizing Shot (tylko na LK)

Q- Misdirect Focus
E- Arcane Shot/drugi Misdirect
T- /cancelaura Deterrence /cast Deterrence

Pecet: Intel Core Duo E7200 2,54 GHz
2GB RAM
GeForce 8600GT

Połączenie internetowe: Połączenie typu ADSL, na łączach TP, firma Multimo.

Jeśli potrzebujecie jeszcze jakichś informacji, proszę pisać! :)
Maiean

Re: Maiean- Marskmanship Hunter

Postprzez Laure » 26 lip 2010, 08:56:12

Ewentualne alty: nie będą transferowane w razie czegoś, ale: Helka, Alathena, Amesthia, Isded, Huntermom

powtarza się w appkach jakoś ostatnio podobne zastrzeżenie, a ciekawi mnie w sumie - dlaczego tak? Z założenia szukasz gildii tylko do rajdowania na zasadzie "loguje sie o 19, wylogowuje sie o 24" a reszte czasu spędzam na innym serwerze, na pozostałych postaciach? Czy lvlup od nowa? Bo jak się z jakichś powodów wylewelowało 5 altów to nagle przełączenie się na spędzanie 100% czasu na jednej postaci raczej średnio kręci, nie?
Laure

Postprzez Maiean » 26 lip 2010, 13:24:58

Przede wszystkim moje alty nie będą transferowane, bo nie mam 500 złotych na transfer 5 postaci. Niestety. Poza tym...
Alty wylevelowałem z nudów, gram na nich sporadycznie, obecnie praktycznie w ogóle. Nie przywiązuję do nich większej uwagi, jedynym wartościowym altem jest DK, który jest moją maszynką do robienia glyphów. Po transferze wylevelowanie DK do 80 to kwestia... jednego dnia?
I nie, nie zamierzam logować się zbyt często na tamten server.
Laure napisał(a):spędzanie 100% czasu na jednej postaci raczej średnio kręci, nie?

Myślę, że to właśnie robiłem przez ostatnie parę miesięcy, doszedłem do wniosku że lepiej być mistrzem w jednej postaci niż średnim graczem w 5.
Odpowiadając na Twoje pytanie, nie szukam gildii do logowania się od 19 i logout o 24. Chcę tu... hm... "rozpocząć od nowa".
Maiean

Postprzez Lareth » 26 lip 2010, 13:35:18

Maiean napisał(a):Przede wszystkim moje alty nie będą transferowane, bo nie mam 500 złotych na transfer 5 postaci. Niestety. Poza tym...
Alty wylevelowałem z nudów, gram na nich sporadycznie, obecnie praktycznie w ogóle.

tez kiedys myslalem ze przeniose tylko druida ( poza DK )....ciesz sie ze chociaz frakcji zmieniac w twoim wypadku nie trzeba ;P

ps. RR jak kazda gildia na TVC ma problem duzy w wakacje bo przeciez ten server jest prawie martwy ;P ale rozpasc sie to sie nie rozpadna - juz 4x przetrwali wakacje z podobnymi problemami to teraz tez dadza rade ;)
Lareth

Postprzez Maiean » 26 lip 2010, 13:42:41

Lareth napisał(a): RR jak kazda gildia na TVC ma problem duzy w wakacje bo przeciez ten server jest prawie martwy ;P ale rozpasc sie to sie nie rozpadna - juz 4x przetrwali wakacje z podobnymi problemami to teraz tez dadza rade ;)

Przeżyć, przeżyją... ale raidowanie już nigdy nie będzie na takim samym poziomie, jak było do tej pory... za dużo osób zostało wymienionych. Przynajmniej moim zdaniem.
Maiean

Postprzez Maiean » 27 lip 2010, 21:05:23

Iii... sorry za bycie nachalnym, ale co z moją aplikacją? :)
Maiean

Postprzez Iri » 27 lip 2010, 23:40:05

Pewnie sie nie moga zdecydowac ktory Ci odpisze zebys transferowal...
A na powaznie to cierpliwosci pewnie wkrotce dostaniesz odpowiedz.
Nikt mnie nie lubi i dobrze mi z tym.
Iri

Postprzez whi » 28 lip 2010, 01:39:31

+-, wolimy sie nie spieszyc, gdy w gre wchodza potencjalnie zmarnowane pieniadze/czas na transfer. ;)
+1!
whi
Guild Master

Postprzez Maiean » 28 lip 2010, 02:09:03

Nie ma problemu. To ja jestem trochę niecierpliwy, ponieważ perspektywa kolejnego "nie mamy setupu na LK/Haliona" trochę mnie irytuje.

Nie spieszcie się, wszystko jest w porządku. ;)
Maiean

Postprzez Ailawiu » 28 lip 2010, 08:58:20

Mieliśmy pewną sprawę do załatwienia z potencjalną konkurencją hunterową ;)
Myślę, że możesz xferować.
Plus, setup na Halliona to czasem większy problem niż LK! Wakacje! :roll:
The Raid Leader - When you stand in a Twilight Cutter, he dies a little bit inside.
Ailawiu
Guild Master

Powrót do Rekrutacja